Alex fik frosset sin sæd ned, da han var 15 år - 23 år senere fortalte lægerne ham det utænkelige

Da Alex var 15 år, bad hans stedmor Patricia ham om omgående at donere sin sæd til læger.

Desværre var kravet stillet på en tragisk baggrund. Alex havde fået konstateret kræft, og han skulle behandles med kemoterapi omgående. 

Skæbnen ville, at Patricia tidligere samme dag ved et rent tilfælde havde mødt en kvinde og hendes 18-årige søn, der havde gennemgået behandling med kemoterapi. 

Efter samtalen blev Patricia nysgerrig og begyndte at undersøge, hvilke utilsigtede bivirkninger kemoterapi kan give. Her dukkede ordet fertilitet op, fortæller 60 minutes.

Lægerne havde aldrig fortalt hverken Alex eller Patricia, at kemoterapi kunne gøre ham steril.

Derfor var hun ængstelig, da hun skulle fremsætte kravet om at han skulle skynde sig at få frosset sin sæd ned. Og selvom det var en uhyre akavet situation for den 15-årige dreng, så lyttede han til sin stedmor. 

Efter han afleverede sin sæd, skænkede han det ikke videre tanker, men fokuserede i stedet på at vinde over kræften. 

En kamp han vandt, og 23 år senere viste den nedfrosne sæd sig at være årsagen til et lille mirakel, der ovenikøbet endte med at blive en verdensrekord. 

I 2013 havde han nemlig mødt en kvinde ved navn Vi, som han havde forelsket sig i og giftet sig med.

De ville gerne skabe en familie, men han var nervøs over sin fertilitet, og pludselig skulle han til at huske tilbage på den akavede dag med sin stedmor over 20 år forinden.

Han havde svært ved at tro, at hans sæd fra dengan stadig ville virke. 

Men efter et års forsøg med kunstig befrugtning, og efter at have brugt halvdelen af den nedfrosne sæd, skete miraklet i form af en lille dreng ved navn Xavier.

Han blev født den 17 juni 2015, og udover at være et lille mirakel, er han også en lille verdensrekord. 

Han er nemlig 'verdens ældste baby', fordi Alex sæd er det ældste, der nogensinde har fået succes ved kunstig befrugtning. 

Parret har fortalt deres utrolige historie til tv-programmet '60 Minutes' - og den bør få alle med unge bekendte i kræftbehandling til at huske at tage stilling til sin fremtidige fertilitet. 

Herhjemme har drenge i kræftbehandling kunne få nedfrosset deres testikelvæv de seneste to år, men det er desværre endnu for tidligt at se resultaterne af behandlingen. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip