Alex Rasmussen danner par nummer 7 med tysker

Når det københavnske seksdagesløb afvikles fra 4. til 9. februar i Ballerup, bliver det Alex Rasmussen og tyske Marcel Kalz, der skal udgøre det legendariske par nummer 7.

Dermed bliver der brudt med en dansk tradition, hvor par nummer 7 oftest har været et rent dansk makkerpar. Det er dog sket flere gange før, at en udenlandsk rytter har udgjort den ene part.

Onsdag aften blev navnene offentliggjort i forbindelse med det internationale parløb over 100 kilometer i Ballerup Super Arena.

Desuden blev det offentliggjort, at par nummer 9 bliver danske Marc Hester og belgiske Jasper De Buyst, mens par nummer 14 bliver Jesper Mørkøv og tyske Christian Grasmann.

- Vi har valgt at fordele de tre danske profiler, Marc Hester, Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen, i tre forskellige par, og givet dem stærke udenlandske makkere. På den måde håber vi at få en spændende konkurrence mellem de tre par.

- Men dermed ikke sagt, at der ikke er andre par, der kan blande sig i kampen om at vinde det 54. københavnske seksdagesløb, siger Jimmi Madsen, der er sportslig ansvarlig for seksdagesløbet.

- Der er de seneste år blevet skabt en god tradition for, at par nummer 9 kan drille 7'erne, og sidste år så vi, at Jesper Mørkøv og Grasmann også kunne matche de to par.

- Desuden vil jeg allerede nu gerne pege på belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw som et par, vi skal regne med i toppen, vurderer Jimmi Madsen.

Alex Rasmussen bliver dermed for niende gang en del af par nummer 7, hvilket er rekord. Kay Werner og Jens Veggerby har prøvet det otte gange.

Det bliver dog første gang, at Alex Rasmussen skal køre i det berømte par med en udenlandsk makker. Alex Rasmussen har syv gange kørt sammen med Michael Mørkøv og en gang med Jakob Piil.

Marcel Kalz er 28 år. Han har vundet fire seksdagesløb i sin karriere heriblandt i København med Robert Bartko i 2014 og i Bremen med Alex Rasmussen i 2015.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip