Alex Rasmussen tror ikke på aftale med Riis

Garmin-Sharps sportsdirektør Jonathan Vaughters meddelte i sidste uge, at danske Alex Rasmussen ikke får forlænget sit ophold på det amerikanske cykelhold.

Den 29-årige tempospecialist afslørede efterfølgende, at han har haft samtaler med Bjarne Riis om at køre for Saxo-Tinkoff fra næste år. Men Rasmussen vurderer nu, at den plan må vente,

- Det var en enkelt samtale, jeg havde med Bjarne om det. Men jeg forstod, at det kræver, at han finder en ny sponsor i år, ellers bliver der ikke plads på holdet. Så jeg forventer ikke, at det bliver aktuelt til næste sæson. Men måske til næste år. Det er derfor et mere langsigtet projekt, siger Alex Rasmussen.

Han er dermed ikke overbevist om, at Bjarne Riis er lige så tæt på at finde en ny hovedsponsor, som Saxo-Tinkoffs holdejer selv har indikeret efter det netop overståede VM i Firenze.

Men Alex Rasmussen har en anden plan klar i forsøget på at genrejse troen på sit eget talent. Et talent der tidligere har givet store løfter om et gennembrud, inden sportslige skuffelser og en karantæne for manglende oplysninger om sine opholdssteder til antidoping-myndighederne har kostet fokus.

- Jeg har talt med banelandstræner Casper Jørgensen om det, og jeg vil gerne tilbage på banelandsholdet for at finde selvtilliden igen. Jeg tror, det er godt at komme tilbage til mine rødder igen for at komme stærkere tilbage, fortæller Alex Rasmussen.

Målet er OL i 2016. Alex Rasmussen og landstræner Casper Jørgensen var store motorer på det danske hold, der i 4000 meter holdforfølgelsesløb vandt guld ved VM i 2009 og sølv ved OL i 2008.

Men satsningen vil kræve, at Alex Rasmussen slækker på sine krav til standarden af den arbejdsgiver, han kan finde til landevejsløbene.

- Jeg er klar til at gå en hylde eller to ned og køre for et kontinental-hold, hvis det kan tilbyde den rette frihed til at satse fuldt på bane-projektet. Men jeg vil stadig gerne køre udenlandske løb på niveauet under World Tour, så jeg også kan samle lidt selvtillid på den måde, siger Alex Rasmussen.

Alex Ramussen skal i denne uge køre løb i Belgien for Garmin-Sharp. Men han er stadig overrasket over, at sportsdirektør Jonathan Vaughters bad ham om at finde ny arbejdsgiver.

- Det kom som en overraskelse for mig. Han havde tidligere skrevet til mig, at han ville finde en løsning i forhold til næste sæson. Men det virker som om, det var en beslutning, han traf mod flere ryttere på holdet, fordi han var skuffet over indsatsen i Vuelta a Espana, siger Alex Rasmussen.

Han er også indstillet på at finde et dansk hold på en ét-årig kontrakt gældende for næste sæson.

Dagens Gossip