Alex Rasmussen vil vinde på Frederiksberg

Og det er til trods for, at supersprinteren Mark Cavendish ermed, og at Alex Rasmussens hold, Garmin-Sharp, stiller til start med den lynhurtige sprinter, Tyler Farrar. Men når feltet rammer de traditionsrige omgange på Frederiksberg, melder Alex Rasmussen sig ind som førstemand.

- Jeg kunne godt tænke mig at prøve at køre spurten på Frederiksberg, siger Alex Rasmussen, der dog også har andre mål for Post Danmark Rundt.

- Etapesejre er det vigtigste for mig. Jeg vil heller ikke udelukke klassementet, men jeg tager en dag ad gangen. Og så tænker jeg selvfølgelig på enkeltstarten, siger Alex Rasmussen, der var en af de sidste, der blev sorteret fra til Garmin-Sharps Tour de France-hold.

Fynboen med erfaring fra banecyklingen har tidligere vist, at han kan fyre en god enkeltstart af på den helt store scene. I 2011-udgaven af Giro d'Italia, da Alex Rasmussen kørte for HTC - Highroad, blev han på næstsidste etape nummer to på den 32 kilometer lange enkeltstart - blot syv sekunder efter vinderen, David Millar.

De to er nu holdkammerater under den danske sportsdirektør Johnny Weltz. Og faktisk er endnu en dansker på vej til det amerikanske cykelhold; fra næste sæson  bliver den olympiske guldvinder, Lasse Norman Hansen, lemmet ind på holdet. Han kan passende hilse på sine kommende kollegaer i Garmin-lejren til Post Danmark Rundt.

- Han er da velkommen til at kigge ind hos os, men nu er det jo ikke noget særligt. Vi er her i en camper, så han får ikke rigtigt det indtryk af holdet, som det plejer at være, siger Alex Rasmussen.

Dagens Gossip