Alexander Kristoff fik revanche i Schweiz Rundt

Norske Alexander Kristoff (Katusha) formåede at holde Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) lige bag sig, da de to spurtede om sejren fredag på syvende etape af Schweiz Rundt.

Nordmanden lå bedre placeret i feltets front mod afslutningen, og selv om Peter Sagan kom skydende frem bagfra, så lykkedes det lige akkurat nordmanden at hente sæsonens 18. sejr.

Fredagens etape gik fra Biel til Düdingen og var på 164,6 km. Der blev kørt i solskin modsat torsdagens regnvejr, og igen kom en gruppe af sted.

Kort før mål var det Michael Kwiatkowski (Etixx-Quickstep), Silvan Dillier (BMC) og Daryl Impey (Orica-Greenedge), der havde omkring 30 sekunder ned til det jagtende felt.

Her jagtede blandt andre Katusha for at køre Alexander Kristoff frem til en spurt, efter at Kristoff torsdag måtte give slip til sidst over for Peter Sagan (Tinkoff-Saxo).

Med fire km igen holdt udbryderne fortsat stand med 15 sekunder, mens der blev kæmpet om placeringerne i feltet før finalen, men med én kilometer igen blev udbruddet hentet, selv om Kwiatkowski strittede imod, og Kristoff viste sig stærkest.

Peter Sagan har tidligere vundet to etaper i løbet.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) kom i mål med feltet, og han ligger fortsat på sjettepladsen i det samlede klassement med ét minut og 22 sekunder op Thibaut Pinot (FDJ), der ligger på førstepladsen.

Schweiz Rundt slutter søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip