Alfa Romeo har flest fejl - Skoda har færrest

Alfa Romeo er det bilmærke, der i gennemsnit har flest fejl - Skoda har færrest. Det viser en gennemgang af 69.000 brugtbiltest, FDM har foretaget i perioden 2002-2011. Her ligger den ellers elegante italiener på en kedelig førsteplads med i snit 8,3 fejl.

Til sammenligning er Skoda det bilmærke, der med 4,7 fejl i gennemsnit kan bryste sig af at have færrest fejl, skriver FDMs medlemsmagasin Motor.

- Der er grund til at se sig for, når man køber brugt bil. Ud af de 69.000 biler, vi har brugtbiltestet, fandt vi nemlig samlet 5,8 fejl pr. bil, men ikke alle bilmærker har lige mange. Dykker man ned i tallene og ser på, hvordan de fordeler sig mærkerne imellem, bekræfter det sikkert lige så mange fordomme, som det giver overraskelser, siger leder af FDMs tekniske rådgivning Jørgen Jørgensen.

Eksempelvis vil det nok overraske mange, at Mercedes med 7,5 fejl i gennemsnit er det bilmærke, der har næst flest fejl. I forhold til de øvrige bilmærker skiller Mercedes sig dog ud ved både at være ældre og have kørt flere kilometer end gennemsnittet, da der ofte er tale om frikørte taxaer.

Læs flere nyheder om biler her

Til sammenligning giver Suzuki med 4,8 fejl i gennemsnit og Toyota (4,9) i den anden ende af skalaen Skoda kamp til stregen. Der er med andre ord ikke noget bilmærke, der skiller sig ud som helt fejlfri.

- Oversigten er et godt udgangspunkt, hvis skal købe brugt bil. Men en ting er bilmærke, noget andet er de enkelte modeller, hvor nogle er mere berygtet for deres fejl end andre. Her kommer Alfa Romeo 156 ind på en kedelig førsteplads, med i snit 8,4 fejl pr. bil, på den top fem vi har lavet, og hvor man også finder både Renault, Mercedes, Citroën og Volvo, siger Jørgen Jørgensen.

Skal man købe brugt bil, anbefaler FDM derfor, at man får bilen testet, da en gennemgang ikke bare giver et præcist billede af bilens stand, men også angiver, hvilke udgifter man eventuelt kan forvente i nær fremtid.

Dagens Gossip