Algeriet scorer tre mål mod Sydkorea på 12 minutter

23/06/2014

Det sydkoreanske forsvar blev skudt i sænk på blot 12 minutter i første halvleg af VM-kampen mod Algeriet, som scorede hele tre mål i perioden.

Begge hold scorede flere mål i anden halvleg, så Algeriet endte med at vinde 4-2 over Sydkorea. Men det var - set over hele kampen - de 12 gyldne minutter, som blev afgørende.

Sejren var ganske fortjent, da Algeriet var det dominerende hold og spillede flot fodbold langs jorden i store perioder af kampen.

Den algeriske angriber Islam Slijmani åbnede målfesten efter 26 minutter, hvor han opportunistisk løb en lang bold op mellem to sydkoreanere, som ikke var i stand til at prikke bolden fra ham.

Blot to minutter senere var den gal igen i Sydkoreas forsvar, som ikke markerede Rafik Halliche på et hjørnespark. I situationen kom sydkoreanernes målmænd Kim Chang-Soo forkert ud af sit mål, så bolden nemt kunne heades ind i det tomme bur.

I det 38. minut var det Abdelmoume Djabou, der øgede til 3-0, og så var den kamp reelt afgjort.

I anden halvleg fik asiaterne skabt fornyet spænding for en stund, da Heung-Min Son reducerede til 1-3 efter 50 minutter spil.

Men nordafrikanerne svarede igen 12 minutter senere. Yasine Brahimi bragte Algeriet foran 4-1 efter et fornemt opspil, hvor sydkoreanerne lignede røde kegler til en let gang træning.

Alligevel lykkedes det efter 72 minutter Sydkorea at reducere endnu en gang, da Ja-Cheol Koo stod på det rigtige sted efter en tværpasning. Denne gang var det algeriske forsvar spillet tyndt.

Algeriet lod dog ikke flere mål gå ind, men scorede heller ikke flere i den anden ende, så den seværdige og underholdende kamp i Porto Alegre endte 4-2.

Med sejren har Algeriet tre point på andenpladsen i gruppe H, mens Sydkorea ligger på sidstepladsen med et point efter to kampe.

Belgien topper gruppen med seks point og er allerede videre til 1/8-finalerne efter 1-0-sejren over Rusland tidligere søndag. Russerne har ligesom Sydkorea blot et enkelt point.

I den sidste gruppekamp på torsdag skal Algeriet møde Rusland, mens Belgien møder Sydkorea.

Algeriet kan gå videre fra gruppen med en sejr over russerne, men både Rusland og Sydkorea kan også stadig nå at avancere fra gruppespillet på bekostning af Algeriet. Så der er masser at spille om i sidste gruppekamp.