Alle 10. klasser skal samles

Nu skal der igen ske ændringer for undervisningen af  10. klasserne  Hvis det står til Uddannelsesudvalget så skal alle 10. klasse elever fra hele kommunen samles på Brændkjærskolen i Kolding.

Sådan lyder i hvert fald et forslag som Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune behandler på deres møde mandag. I dag er folkeskolens ældste klassetrin samlet på tre skoler i kommunen. Og det er ikke længe siden den ordning blev indført og det betød, at skolerne i oplandet mistede sine 10. klaser. Her i blandt også Vamdrup Skole Vest (Vester Vamdrup Skole), skriver Vamdrup Netavis.

Næstformand for Uddannelsesudvalget, Christian Haugk (S) støtter forslaget.

- Det er en rigtig god idé at samle kræfterne på Brændkjærskolen. Det giver en helt unik mulighed for at skabe et samlet studie- og ungemiljø og kan bidrage til at sikre en endnu mere fokuseret faglighed og endnu flere sociale gevinster for de unge. Jeg håber meget på, at Uddannelsesudvalget og byrådet vil se positivt på forslaget, siger han.

Christian Haugk er overbevist om, at en samling af 10. klasserne kan bidrage til, at de unge bliver endnu bedre klædt på i forhold til valg af ungdomsuddannelse.

- Samlet set vil vi med forslaget i Kolding Kommune komme til stå med en endnu stærkere indgang til ungdomsuddannelserne, idet vi jo også har samarbejde med erhvervsskolerne Hansenberg og IBC, som begge udbyder 10. klasser, siger Christian Haugk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip