Alle amerikanere skal forlade Yemen

USA's udenrigsministerium trækker tirsdag alle ikke-nødvendige medarbejdere ud af Yemen og opfordrede amerikanske statsborgere til at forlade landet øjeblikkeligt på grund af frygt for terrorhandlinger.

Den seneste advarsel kommer efter lukningen af godt en snes amerikanske ambassader og konsulater i hele Mellemøsten og Afrika og beskeder om aflyttede beskeder fra al-Qaedas topleder, der beordrer afdelingen i Yemen til at gennemføre et angreb.

Advarslen kom samme dag, som en amerikansk drone kostede fire mistænkte al-Qaeda-medlemmer livet i Yemen, oplyser en klankilde.

Blandt de dræbte er en af 25 operative al-Qaeda-medlemmer, som sent mandag eftermiddag af de yemenitiske myndigheder blev opført på en liste over dem, der forberedte angreb samtidig med afslutningen på den hellige muslimske fastemåned.

Angrebet i Yemens østlige Marib-provins havde udsøgt deres køretøj som mål og forvandlede den til en ildkugle, så de fire militante blev dræbt på stedet, oplyser kilden og tilføjer, at alle de dræbte kommer fra Yemen.

Det officielle nyhedsbureau i Yemen, Saba, bekræfter drabet på fire al-Qaeda-medlemmer i Wadi Abida i Marib.

Klankilden omtalte to af de dræbte som Saleh al-Tays og Saleh Ali Guti.

Waeli optræder på en regeringsliste over 25 al-Qaeda-mistænkte, som er efterlyst i forbindelse med en påstået plan om at gennemføre et massivt angreb inden afslutningen på ramadanen og inden Eid al-Fitr-festen begynder torsdag eller fredag.

New York Times skriver, at den elektroniske kommunikation i sidste uge afslørede, at Zawahiri havde givet Nasser al-Wuhayshi, lederen af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø, ordre til at gennemføre et angreb allerede søndag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip