Alle fem sårede politifolk er udskrevet efter angreb

Alle fem politifolk, som blev såret ved terrorangrebene i weekenden, er nu udskrevet fra hospitalet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

- De har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig påvirkede af hændelserne, lyder det i meddelelsen.

En af de fem betjente blev allerede udskrevet søndag.

Ifølge Ritzaus oplysninger blev de tre betjente ved det første angreb ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro ramt af skud i henholdsvis en arm, et ben, og flere steder overfladisk af skudfragmenter.

Ved det andet angreb ved synagogen i Krystalgade, blev to betjente ramt. Den ene i armen og den anden i benet. Hos en af de betjente, som blev ramt i armen, gik kuglen igennem armen og passerede tæt forbi brystet.

Chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen siger, at der som følge af weekendens begivenheder stadig er rigtig meget politi i København.

- For at sikre borgernes tryghed og de kommende arrangementer i byen, har vi indtil videre besluttet at opretholde et meget højt politiberedskab, siger han i meddelelsen.

Politiet er i tæt kontakt med PET og Rigspolitiet om trusselsvurderingen og beredskabsniveauet og justerer løbende indsatsen.

Politiet har fået talrige, brugbare henvendelser fra offentligheden i forbindelse med angrebene. Henvendelserne har ifølge politiet været af "væsentlig betydning i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor."

- Vi har modtaget tusindvis af henvendelser fra offentligheden via 114, og mere end 300 opkald vurderes at have haft betydning for efterforskningen, siger politidirektør Thorkild Fogde i meddelelsen.

- Det har været den største, uvarslede politiindsats i nyere tid, og indsatsen har involveret et stort antal politifolk fra hele landet, lyder det.

Der vil blive lavet en samlet evaluering af politiets indsats ved weekendens terrorangreb i København.

- Før vi har det overblik, kan vi ikke kommentere på enkelte dele af politiindsatsen. Heller ikke de meldinger i pressen om, at politiets våben var defekte ved synagogen, siger pressemedarbejder Steen Hansen til Ritzau.

Politiet takker i meddelelsen for den sympati og opbakning, der er kommet fra alle sider:

- Både fra politisk hold, på de sociale medier, i breve og mails, med blomster og i politifolkenes daglige møder med befolkningen rundt omkring i byen.

/ritzau/

Dagens Gossip