Alle folkeskoleelever skal prøve en erhvervsuddannelse

»I dag er det frivilligt, om man vil prøve en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse i 8. klasse. Det vil vi ændre, så alle unge fremover skal forbi en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og have nogle forløb på skolerne. Ved at opleve uddannelserne kan de unge se, om det er noget for dem, og det vil udfordre de unge i deres uddannelsesvalg,« siger Christine Antorini til Altinget.dk.

I dag bliver de unge tilbudt et ugelangt introduktionskursus til to ungdomsuddannelser efter eget valg. I Undervisningsministeriet har man ingen tal på, hvor mange unge som besøger erhvervsuddannelserne eller de erhvervsgymnasiale uddannelser i den forbindelse.

Men ifølge undervisningsministeren ved de unge for lidt om de erhvervsrettede ungdomsuddannelser. Og det er ifølge hende en af grundene til, at tilstrømningen til erhvervsuddannelserne er styrtdykket i det seneste årti.

I år valgte blot 18,8 procent af de unge at læse en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, og det skal der laves om på, mener regeringen.

Christine Antorini understreger, at de unge også kan besøge det almene gymnasium.

»Men mange unge søger det almene gymnasium af sig selv, og derfor har vi fra politisk side truffet et valg om, at de unge skal besøge de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i folkeskolen,« siger hun.

Hos organisationen Danske Erhvervsskoler er direktør Lars Kunov glad for udmeldingen.

»Det er absolut positivt, at alle elever fremover skal præsenteres for de erhvervsrettede uddannelsestilbud. Jeg håber, det kan være med til at åbne de unges øjne for de muligheder, der er på erhvervsuddannelserne. Det er elevernes egne billeder og oplevelser, der rykker ved noget,« siger Lars Kunov til Altinget.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip