Alle mistænkte er sat fri i tyrkisk korruptionssag

En tyrkisk domstol har fredag løsladt de sidste fem mistænkte i en stor korruptionssag, der har rystet premierminister Recep Tayyip Erdogans regering.

Baris Güler, søn af den tidligere indenrigsminister, og Kaan Caglayan, den forhenværende økonomiministers søn, var blandt de fængslede, der nu er løsladt, mens de venter på retssagen, rapporterer lokale medier.

Den private tv-station NTV oplyser, at det nødvendige bevismateriale i sagen nu er indsamlet, og at det på den baggrund er vurderet forsvarligt at løslade de mistænkte.

De fem løsladte må imidlertid ikke foretage rejser, skriver nyhedsbureauet AFP.

Adspurgt om den seneste udvikling i sagen svarer premierminister Erdogan:

- Det er, hvad jeg ventede. Retfærdigheden er sket fyldest.

Korruptionsskandalen drejer sig om angivelig bestikkelse i en række byggeprojekter samt ulovlig samhandel med Iran, som er ramt af flere internationale sanktioner.

Skandalen begyndte at rulle 17. december, da en stor flok af Erdogans folk og handelspartnere blev fængslet efter en ransagning.

Hændelsen har indtil videre betydet, at tre ministre har måttet trække sig.

I denne uge bredte skandalen sig så til premierministeren selv, efter at en stærkt kompromitterende lydoptagelse på YouTube gengav Erdogan sige til sin søn, at han skulle skaffe sig af med en masse penge.

Recep Tayyip Erdogans kontor har afvist optagelsen som værende "aldeles falsk".

/ritzau/AFP

Dagens Gossip