Alle notater i Zornig-sag indgår i advokatundersøgelse

Der er udarbejdet notater fra centrale møder, der er afholdt i Socialministeriet i forbindelse med den omstridte Zornig-sag, og de vil alle indgå i den uvildige advokatundersøgelse, der er sat i gang.

Det skriver Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Berlingske skriver onsdag, at embedsmænd i Socialministeriet har undladt at tage referat af helt centrale møder i forbindelse med socialminister Annette Vilhelmsens (SF) millionstøtte til Huset Zornig.

Men nu oplyser ministeriet, at der findes dokumentation fra møderne.

Ministeriet skriver i pressemeddelelsen, at der er notatpligt i konkrete sager herunder Zornig-sagen, men når der er ikke er lavet mødereferater skyldes det, at embedsmændene i stedet arbejdede i et elektronisk sagsbehandlingssystem.

- Sagsekspeditionsskridtene i sagen om udmøntning af "Pulje til fremme af socialt udsattes borgeres valgdeltagelse" foreligger beskrevet i interne sagsforelæggelser, skriver ministeriet og fortsætter:

- Det vil sige, at der er udarbejdet notater som grundlag for beslutningen om oprettelse af puljen, om forhøjelse af puljen og om udmøntning af puljen, som er forelagt ministeren.

- I Social-, Børne og Integrationsministeriet anvendes et elektronisk sagsbehandlingssystem, hvor medarbejderne arbejder direkte i journalarkivet, skriver ministeriet.

Ifølge Socialministeriet vil den uvildige advokatundersøgelse, der er iværksat, inddrage alt internt og eksternt skriftligt materiale, herunder sagsforelæggelser, notater, emailkorrespondance og sms'er.

Annette Vilhelmsen er kaldt i samråd om sagen torsdag. I december modtog hun en næse for sin rolle i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip