Alle notater i Zornig-sag indgår i advokatundersøgelse

Der er udarbejdet notater fra centrale møder, der er afholdt i Socialministeriet i forbindelse med den omstridte Zornig-sag, og de vil alle indgå i den uvildige advokatundersøgelse, der er sat i gang.

Det skriver Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Berlingske skriver onsdag, at embedsmænd i Socialministeriet har undladt at tage referat af helt centrale møder i forbindelse med socialminister Annette Vilhelmsens (SF) millionstøtte til Huset Zornig.

Men nu oplyser ministeriet, at der findes dokumentation fra møderne.

Ministeriet skriver i pressemeddelelsen, at der er notatpligt i konkrete sager herunder Zornig-sagen, men når der er ikke er lavet mødereferater skyldes det, at embedsmændene i stedet arbejdede i et elektronisk sagsbehandlingssystem.

- Sagsekspeditionsskridtene i sagen om udmøntning af "Pulje til fremme af socialt udsattes borgeres valgdeltagelse" foreligger beskrevet i interne sagsforelæggelser, skriver ministeriet og fortsætter:

- Det vil sige, at der er udarbejdet notater som grundlag for beslutningen om oprettelse af puljen, om forhøjelse af puljen og om udmøntning af puljen, som er forelagt ministeren.

- I Social-, Børne og Integrationsministeriet anvendes et elektronisk sagsbehandlingssystem, hvor medarbejderne arbejder direkte i journalarkivet, skriver ministeriet.

Ifølge Socialministeriet vil den uvildige advokatundersøgelse, der er iværksat, inddrage alt internt og eksternt skriftligt materiale, herunder sagsforelæggelser, notater, emailkorrespondance og sms'er.

Annette Vilhelmsen er kaldt i samråd om sagen torsdag. I december modtog hun en næse for sin rolle i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip