Aller Media indrømmer at have handlet ulovligt i Se og Hør-sag

Skrevet af admin

06/07/2016

Dagens topnyheder

Aller Media A/S vedkender sig det selskabsretlige ansvar for de ulovlige forhold i Se og Hør-sagen og er klar til at betale bøde i en kommende retssag.

Det oplyser selskabet i en skriftlig kommentar, efter at anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod Aller Media A/S og otte personer.

- At vi i dag vedkender os ansvaret for anvendelsen af de ulovlige metoder på Se og Hør sker i forlængelse af, at anklagemyndigheden er kommet frem til den samme konklusion som os omkring de faktiske forhold i sagen, siger Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby.

- Dette ansvar ser vi som en helt essentiel del af vores oprydningsproces, samtidigt med at vi anerkender konsekvenserne heraf.

En af de otte personer er den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup.

Da der ikke er afsagt dom i sagen, vides det ikke, hvad bødestraffen til Aller A/S eventuelt lyder på. Derfor afventer bladhuset nu, at domstolene fastsætter størrelsen på bøden.

- Jeg skal endnu engang stærkt beklage overtrædelserne på Se og Hør over for de berørte eksterne parter. Vi ser frem til, at vi nu kan se en afslutning på sagen, siger Pål Thore Krosby.

- Vi har som selskab en forpligtelse til at få ryddet op og sikre, at noget lignende ikke kan ske igen. Endvidere har sagen påvirket koncernen siden 2014, og af hensyn til både vores medarbejdere og forretning ønsker vi at medvirke til, at sagen bliver afsluttet.

Aller Media iværksatte efter Se og Hør-sagens frembrud en uvildig undersøgelse. Den undersøgelse fik dog kritik af juraprofessor Linda Nielsen.

Hun var på daværende tidspunkt formand for Allerfonden, men trak sig fra sin bestyrelsespost på grund af samvittighedskvaler over undersøgelsen og sagen.

/ritzau/