Alm. Brand opjusterer for året

Banken tabte 127 millioner kroner i kvartalet inklusive tab og nedskrivninger, hvilket er en forværring i forhold til de 90 millioner kroner, banken tabte i det tilsvarende kvartal i fjor.

Men på grund af den fremgangsrige forsikringsdel opjusterer koncernen forventningerne til resultat for 2013 før tab og nedskrivninger med 110 millioner kroner til 550 millioner kroner. Nøgletallet combined ratio, som udtrykker omkostningerne og erstatningernes andel af de indbetalte præmier, blev på 89,4.

Det er en forringelse i forhold til de 88,4, som banken opnåede i det tilsvarende kvartal i fjor. Men det er stadig blandt de bedste combined ratio i dette kvartals forsikringsregnskaber.

Bag tallet kan man se en stigning i omkostningsprocenten fra 15,7 til 16,8, mens erstatningsprocenten er faldet fra 81,3 til 67,9 i kvartalet.

Koncernchef Søren Boe Mortensen er ikke overraskende tilfreds med forsikringsdriften - men utilfreds med bankdriften.

»Selvom banken fortsat påvirkes af det pressede ejendomsmarked og ikke leverer de ønskede resultater, er det positivt, at antallet af helkunder stiger. Ikke desto mindre er tab og nedskrivninger på landbrug og pantebreve fortsat på et højt niveau,« skriver han i forbindelse med regnskabet.

Bag opjusteringen på 110 millioner kroner gemmer der sig en opjustering af resultatet for skadeforsikring på 160 millioner kroner, mens forventningerne til bankens resultatet trækker den anden vej og nedjusteres med 50 millioner kroner.

Koncernen forventer stadig, at banken må notere tab og nedskrivninger på mellem 300 og 400 millioner kroner for hele året.

Livsforsikring og pension gav et overskud i kvartalet på 27 millioner kroner - 8 millioner kroner mere end i det tilsvarende kvartal i fjor. Præmieindbetalingerne steg med hele 19,4 procent - ifølge koncernen fordi flere kunder flytter deres eksisterende pensionsordninger over til Alm. Brand.

Alm. Brand var i øvrigt den første finanskoncern, der tilbød kunder med kapitalpension at indbetale skatten på opsparingen til staten nu til en fordelagtig sats. Og det har halvdelen af kunderne indtil videre benyttet sig af, hvilket svarer til, at staten har modtaget en halv milliard kroner.

Dagens Gossip