Alonso: Barcelona fortjener mesterskabet

Efter en andenplads i sidste sæson lykkedes det søndag aften igen for FC Barcelona at vinde det spanske mesterskab og dermed hente den fjerde La Liga-titel til klubben på fem år.

Real Madrids Xabi Alonso mener, at catalonierne fortjener titlen. I den altid tætte duel i toppen af den spanske liga er der ikke plads til mange pointtab hen over sæsonen, lyder det.

- Vi må lykønske Barcelona. Det handler om at være konsekvent i ligaen. Vi begyndte ikke sæsonen godt, og det betød, at vi ikke kunne følge med her til sidst, siger Xabi Alonso til den spanske tv-station Canal Plus.

- Nu må vi fokusere på pokalfinalen, da det er en titel, vi stadig skal kæmpe for, tilføjer midtbanespilleren.

Real Madrid har ikke tabt i 14 ligakampe, men det er alligevel ikke nok til at kunne true førerholdet Barcelona, som længe har haft et solidt forspring. Real Madrid spillede søndag 1-1 mod Espanyol og sendte dermed La Liga-trofæet til Barcelona.

Real Madrid er med 81 point syv point efter Barcelona med to kampe tilbage og kan ikke længere nå topholdet, som mangler at spille fire kampe.

Barcelona har over hele sæsonen været klart det bedste og mest stabile hold - hjulpet godt på vej af verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, som har scoret hele 46 mål i ligaen.

Real Madrid kan få lidt oprejsning, hvis holdet vinder den spanske pokalfinale på fredag, hvor modstanderen er Atlético Madrid.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip