Alonso præsenterer sit nye cykelprojekt under Touren

Skrevet af admin

17/10/2013

Mest læste i dag

Tidligere på måneden måtte racerkøreren Fernando Alonso se planerne om at overtage cykelholdet Euskaltel-Euskadi glippe.

Men det betyder ikke, at Alonsos drøm om at få sit eget World Tour-hold er brast. Tværtimod.

Ifølge hans manager Luis Garcia Abad vil spanieren nemlig præsentere et andet projekt næste sommer i forbindelse med den første hviledag under Tour de France.

Sponsorerne er allerede fundet, og holdet debuterer i 2015, siger han til La Gazzetta dello Sport.

- Det er sponsorer, der ikke allerede er involveret i cykelsport. Vi er tiltrukket af virksomheder, der er interesserede i innovation og som har visioner på det miljømæssige område. Vi har allerede to aftaler i hus, siger manageren.

Abad siger til gengæld, at der endnu ikke er lavet aftaler med nogen ryttere, og så fortæller han, at idéen med holdet er at tage elementer fra Formel 1 med over i cykelsporten.

- Det drejer sig om teknologi, investeringer, kommercialisering, marketing og brugen af nye redskaber som telemetri (radiotransmitterede målinger, red.), siger han.

Fernando Alonso er ven med Alberto Contador, og det har affødt spekulationer om, hvorvidt Team Saxo Bank-kaptajnen ville slutte sig til Alonsos cykelhold.

Da Bjarne Riis og Saxo Bank forleden præsenterede forlængelsen af bankens sponsoraftale med cykelholdet understregede Contador dog, at han har kontrakt med Riis til og med 2015.

/ritzau/