Alsidige Yussuf Poulsen vil gøre Olsens valg svært

Både præstationerne og mængden af spilletid på fodboldlandsholdet har været svingende for offensivspilleren Yussuf Poulsen i 2015.

Da Danmark spillede to venskabskampe i marts var han forvist til U21-landsholdet, tre måneder senere blev han matchvinder mod Serbien i EM-kvalifikationen.

På den anden side af sommerpausen blev Yussuf Poulsen bænket mod Albanien i september for tre dage senere at starte inde mod Armenien. Torsdag i Portugal var Poulsen bænket igen.

Selv accepterer han den omskiftelige tilværelse, men han håber også, at hans alsidighed kan være med til at sikre ham en plads på holdet.

- Alle spillere svinger i præstationerne, og derfor er det klart, at det ikke er de samme, som spiller hver eneste gang. For mig har det været fint, for jeg er stadigvæk en ung spiller, og jeg er glad for at være i spil til stort set hver kamp.

- Jeg kan ikke forvente at starte inde hver gang, for jeg er ikke en stamspiller endnu som Bendtner og Christian Eriksen. Men man må ikke være i tvivl om, at jeg er 100 procent skuffet, hver gang jeg bliver valgt fra.

- Jeg tror selvfølgelig på, at jeg kan og er god nok til at starte inde, men nogle gange skal man bruge en anden type til en bestemt kamp, eller der kan være andre, som præsterer bedre i øjeblikket, siger Yussuf Poulsen.

En af nøglerne for Yussuf Poulsen er, at han kan spille både i venstre side og helt i front som supplement til den plads på højre kant, som han oftest har spillet i landsholdsregi.

- Jeg føler selv, jeg kan spille de tre forreste positioner, og at jeg er i spil til dem. Det handler om, hvordan jeg gør det til træning, og så ved jeg, at jeg skal stabilisere mine præstationer, siger Yussuf Poulsen.

Næste mulighed for en plads i startopstillingen er søndag aften, når Danmark møder Frankrig.

- Jeg har vist mig godt frem til de sidste to træninger, og det håber jeg også, Morten (Olsen, red.) har lagt mærke til, siger 21-årige Poulsen.

/ritzau/

Dagens Gossip