Alt det du skal vide: Hurtig guide til sexlegetøj

Hvis du aldrig har brugt et stykke sexlegetøj før, kan det være noget af en udfordring at skulle købe et. Hvad skal man gå efter? Hvad med vibrationerne? Hvordan vedligeholder man det?

Spørgsmålene er mange, men her kan du få gode råd til de mest gængse spørgsmål som nybegynder på området.

Læs meget mere om sexlegetøj og erotik på Tidens Kvinders blog

Inden du går i gang
Generelt er det en god idé at sætte sig ind i legetøjets funktioner. Vask eller rens det altid til at starte med, så du er sikker på, det er rent. Hvis det er en genopladelig vibrator, så husk at læg den til opladning (og tjek hvor længe den skal have) før du bruger den første gang.

Når den er fuldt opladet, så afprøve de forskellige vibrationsniveauer, klik rundt på knapperne, skrue op og ned for vibrationerne osv.

Hvad er godt til nybegynderen?

Det afhænger af mange forskellige faktorer, f.eks. om du har prøvet at få orgasme før og hvor eksperimenterende du er. Men som udgangspunkt er ’less is more’ en god idé.

Start med en straight and simple vibrator uden for mange dikkedarer og funktioner. Dem kan du også både bruge i skeden eller direkte på klitoris og dermed blive fortrolig med vibrationerne.

Læs på Q.dk hvordan du bliver endnu mere følsom forneden

Hvad skal jeg købe, hvis det både skal være til ham og mig?

We-Vibe’ er en nyklassiker, og den er konstant en topsællert inden for sexlegetøj til par. Den er i et lækkert design, af høj kvalitet og giver begge parter nydelse.

Den indføres i skeden, hvor den rundede del stimulerer G-punktet. Den anden del, der stikker ud stimulerer samtidig klitoris. Og den er bygget så smart, at manden kan trænge ind i hende, mens hun ’bærer’ den og dermed får han også udbytte af vibrationerne inde i hendes skede.

Et fjernstyret æg kan også have sin charme. Her får den, der bærer ægget en fræk oplevelse, når partneren har kontrollen over remoten, og partneren kan blive tændt af at tænde den anden.

Brug næsen
Hvis du er i tvivl om, hvordan du reagerer på vibrationerne, kan du sætte vibratoren til din næsetip – den er næste lige så fintfølende som din klitoris. Så har du en nogenlunde indikator for, hvor meget du kan ’tåle’.

Når du føler dig fortrolig med dit legetøj, kan du tage fat på de sexede sololege. Og glidecreme er næsten altid et ekstra lækkert supplement til lagenlegene - så frem med tuben!

Husk også altid at rengøre dit legetøj efter brug, så det holder en høj hygiejnisk standard, og er lige til at hive ud af skuffen, næste gang lysten melder sig.

Hvad betyder kvaliteten egentlig?

I dag kan du få sexlegetøj i næsten alle prislejer. Det kan altid godt betale sig at spendere lidt ekstra, da kvaliteten af legetøjet så også er noget højere.

Men en stor del af det sexlegetøj, der sælges i dag, ligger på nogle rimelige priser i forhold til kvalitet og design.

Mange af de såkaldte ’rabbits’, der både stimulerer skeden og klitoris på samme tid, ligger i et rimeligt prisleje, og er ret effektive til dem, der lettest opnår klitorisorgasme.

Af Helle Hartz, Tidens Kvinder. Redigeret af Maria Jönsson Bebe/Newsdesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip