Alt skal væk nu: Supermarked deler gratis mad ud

Skrevet af admin

19/07/2016
22. februar i år åbnede Folkekirkens Nødhjælp supermarkedet Wefood, der er Danmarks første butik med overskudsmad.

Dagens topnyheder

Supermarkedet, der ligger på Amagerbrogade, har som erklæret mål at skabe mindre madspild, og derfor blev varerne solgt 50-70 procent billigere end i de fleste andre supermarkeder.

Varerne har måske ikke helt de samme kvalitetskrav som i andre supermarkeder, men til gengæld går overskuddet fra Wefood til at hjælpe verdens fattigste.

Og nu er det endnu flere gode nyheder på vej fra det anderledesænkende supermarked.

De næste to dage bliver det nemlig gratis at handle i Wefood - i hvert fald i forbindelse med et stort udvalg af deres sortiment.

Årsagen er, at supermarkedet har fået en masse overskudsvarer fra FDFs landslejr, der sluttede søndag. Faktisk har de modtaget så mange varer, at de ikke kan nå at sælge dem inden de overskrider salgsdatoen.

Derfor bliver der delt gratis varer ud i dag, tirsdag, og i morgen, onsdag, fra klokken 15-19 i og foran Wefood-butikken på Amager. Tilbuddet gælder flere forskellige slags rugbrød, sandwichbrød, pølsebrød og gulerødder.

Derudover bliver der blandt andet også solgt danske tomater til 25 øre stykket, to kilo danske kartofler til fem kroner eller leverpostej til 8 kroner - for bare at nævne nogle af de mange tilbud.

FDFs landslejr har i år haft fokus på madspild og socialt ansvar hos børn og unge. Derfor har man valgt at donere alt overskydende mad fra arrangementet til Wefood.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: