Altandør skal låses efter voldtægt på psykiatrisk afdeling

Skrevet af admin

22/04/2016

Mest læste i dag

Patienterne på psykiatrisk afdeling på Svendborg Sygehus skal fremover ledsages af ansatte på hospitalet, når de skal ud at ryge, for døren til rygealtanen skal låses.

Det sker, efter at en mand natten til fredag er trængt ind på afdelingen og har voldtaget en patient og udsat tre andre patienter for seksuelle krænkelser.

Manden er klatret over et fire meter højt hegn og har fået adgang til sengeafsnittet gennem en åben altandøren, oplyser oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Svendborg Birgitte Kibenick.

- Det har egentligt været vores almindelige procedure at lade døren stå åben, da vi regner med, at vi er ret sikret på grund af det høje hegn. Det har vi lavet om nu.

- Nu kan man ikke komme ud på altanen uden personale, og døren vil efterfølgende blive låst, siger Birgitte Kibenick.

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagterne på psykiatrisk afdelingen P1 kontaktet af en kvinde, der var blevet forulempet.

Imens de talte med kvinden, hørte de et råb om hjælp fra en anden patient, men da værelset blev tjekket efter, var manden allerede forsvundet.

Politiet blev tilkaldt og en af nattevagterne viste dem hen til det sted, hvor manden var blevet set på afdelingens overvågningskameraer. Her fandt de gerningsmanden, som stod og røg en cigaret.

Den 39-årige mand er nu blevet anholdt, og ifølge Hans Frederiksen fra Fyns Politi vil manden blive sigtet for et tilfælde af voldtægt og tre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Da hele fire patienter har været involveret i nattens hændelser har den psykiatriske afdeling aktiveret katastrofeberedskabet, oplyser oversygeplejerske Birgitte Kibenick.

- Vi har aktiveret vores katastrofeberedskab, fordi der er så mange, der er involveret i det.

- Patienterne er naturligt rigtig bange, og det er deres pårørende også, fordi det er jo er et sygehus, som ellers er et meget trygt sted.

- Lige nu er vi ved at snakke med alle på afdelingen og dem, der har brug for det, får krisehjælp, siger hun.

/ritzau/