Alternativ rockdronning indtager Roskilde Festival

Hun er blevet kaldt alt fra en original til dronningen af alternativ rock.

Kært barn har mange navne, men når hun torsdag står på Orange Scene på Roskilde Festival, kalder britiske Polly Jean Harvey sig for PJ Harvey. Det er da også det navn, som de fleste kender den 46-årige sangerinde under.

Med sig på scenen har hun sit kritikerroste, men i nogle kredse udskældte album fra 2016, "The Hope Six Demolition Project".

PJ Harvey rejste sammen med en fotograf rundt i Kosovo, Afghanistan og USA's hovedstad, Washington D.C., og det er denne rejse, sangerinden fortæller om på sit niende album.

Pladen har vakt vrede blandt amerikanske politikere, som mener, at Harvey med albummets observerende og registrerende lyrik fremstiller Washington D.C. på en lidet flatterende måde.

Albummets titel dækker desuden over en reference til et projekt i USA, hvor nedslidte huse rives ned for at gøre plads til nye. Ofte med den konsekvens, at de tidligere beboere ikke længere har råd til at bo der.

Hun er kendt for at være en musikalsk kamæleon, der altid prøver noget nyt på sine album. De lyder aldrig ens, og eksperimenterne er oftest en succes, hvis man spørger anmelderne.

Talentet begrænses ikke til musikken. Hun har flere optrædener i film på cv'et, som også fortæller, at Harvey er digter, maler og skulptør.

Men det er og bliver musikken, hun er mest kendt for. Den karriere tog for alvor fart op gennem 1990'erne, og hun har siden 1988 modtaget et hav af priser for sin musik.

Eksempelvis er hun den eneste, der har modtaget den prestigefyldte Mercury Prize to gange. Prisen gives for årets bedste album i Storbritannien og Irland.

Hun fik prisen i 2001 for albummet "Stories For The City, Stories For The Sea" og igen i 2011 for "Let England Shake", som var en protest mod hjemlandets voldelige historie.

Det var med det album i bagagen, at sangerinden fra den lille by Dorset i det sydlige England senest gæstede Roskilde Festival i 2011. Torsdagens koncert bliver hendes fjerde optræden på festivalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip