Alternative trækker omstridt folketingskandidatur tilbage

Den kontroversielle Mohammad Sabah Ahmad bliver alligevel ikke kandidat for Alternativet, da han ikke lever op til partiets vedtægter.

Østjyllands Storkreds valgte søndag fem folketingskandidater, men det viser sig, at valget ikke levede op til Alternativets landsvedtægter. De fem kandidater, herunder Mohammad Sabah Ahmad, havde ikke været medlem i tre måneder, som reglerne foreskriver.

Derfor bliver valget nu annulleret, og der indkaldes i Østjyllands Storkreds til et nyt opstillingsmøde i nærmeste fremtid.

- Vi er kede af, at kandidaterne - og særligt Mohammad - skulle igennem det her. Det siger vi undskyld for - også til alle jer medlemmer, der mødte op og stemte på kandidaterne.

- Opstillingsmødet vil tidligst blive afholdt, når alle de kandidater, der stillede op forleden, har været medlem i tre måneder. Vi opfordrer dem naturligvis til at stille op igen, siger Birgit Hageneier, der er kredsformand for Østjyllands Storkreds, i en pressemeddelelse.

Mohammad Sabah Ahmad blev tirsdag omtalt i medierne, da han i tre dage i 2014 var talsmand for den omstridte Grimhøjmoske, og da han som teenager stod bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

/ritzau/

Dagens Gossip