Alternativet bakker op om EU-flygtningekvoter

Skrevet af admin

09/09/2015

Dagens topnyheder

Alternativet erklærer sig enig med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, der ønsker en tvungen fordeling af asylansøgere mellem EU-landene.

- Den massive humanitære krise bliver hverken løst ved at skære i ulandsbistanden eller at afskære sig fra internationalt samarbejde, siger partiets integrationsordfører, Ulla Sandbæk, i en pressemeddelelse.

- Danmark har gjort og gør begge, og vi må simpelthen ind på en anden kurs.

Jean-Claude Juncker vil i næste uge have EU-landene til at enes om en obligatorisk fordeling af i alt 160.000 flygtninge imellem sig.

Det siger han i sin første State of the Union-tale i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Han foreslår også et permanent system til fordeling af flygtninge imellem EU-landene under fremtidige kriser.

Desuden vil han have en liste over sikre lande, som de migranter, der ikke får lov at blive i EU, kan sendes retur til.

Regeringspartiet Venstre ønsker ikke, at Danmark skal deltage i EU's fælles flygtningefordeling. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde det mandag klart, at der kun findes en europæisk løsning på flygtningekrisen.

Det glæder Alternativet.

- Desværre står Alternativet endnu som eneste parti, der vil have forbeholdet overfor EU's asylpolitik med i folkeafstemningen om retsforbeholdet, siger Ulla Sandbæk.

Danskerne skal stemme om retsforbeholdet til december, men asylpolitikken er specifikt undtaget fra det, der eventuelt skal vælges til.

/ritzau/