Alternativet er næststørst i rød blok i frisk måling

Skrevet af admin

29/01/2016

Mest læste i dag

Socialdemokraterne er løbet med alle overskrifter i forbindelse med den nye Megafon-måling, der kom frem torsdag aften.

Målingen, som er lavet for TV2 og Politiken, viser, at Socialdemokraterne går hele syv procentpoint tilbage siden seneste Megafon-måling i november og valget i fjor og lander på blot 19,3 procent.

Til gengæld viser målingen også, at Alternativet, der først kom i Folketinget i juni sidste år, er rød bloks næststørste parti.

Hovedårsagen til Socialdemokraternes nedtur er den førte asylpolitik. Partiet har blandt andet stemt for regeringens asylstramninger, der blev vedtaget tirsdag.

Asylpolitikken er også årsagen til Alternativets fremgang, mener Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører.

- Vi kan godt både smile og grine af det, men det har været en meget voldsom uge i dansk politik, og derfor kigger vi også på den måling med de forbehold, som der er.

- Men vi er selvfølgelig glade for, at folk har givet udtryk for, at den politik, der er blevet vedtaget her på det seneste, ikke er den rigtige, siger han til Ritzau.

Alternativet får 9,3 procent af stemmerne i målingen. Det er mere end Enhedslisten, De Radikale og SF.

I mandater betyder det 17. Ved folketingsvalget i juni sidste år landede Alternativet på 4,8 procent af stemmerne og dertilhørende ni mandater.

Blandt asylstramningerne, der i tirsdags blev vedtaget, er den såkaldte smykkelov, der har skabt debat i udlandet.

Fremover kan danske myndigheder dermed beslaglægge flygtninges genstande. Der har også været kritik af, at retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse udskydes fra et til tre år.

- Målingen viser, at de partier, som ønsker, at Danmark tager ansvar for den flygtningekrise, der er i Europa, og som ønsker en fælles international løsning, går frem. Det er meget positivt, siger Rasmus Nordqvist.

/ritzau/