Alternativet savner fokus på andre end Uffe Elbæk

Torsten Gejl, Christian Poll, Carolina Maier, Roger Matthisen.

Alle fire er folketingsmedlemmer for Alternativet, men det er nok ikke navne, der ringer en klokke hos de fleste.

Men det skal der til at laves om på, fortæller partiets politiske leder, Uffe Elbæk, der modsat er et meget kendt ansigt i den brede offentlighed.

- Vi er fuldstændig opmærksomme på, at det ikke kun er mig, der skal være i spotlyset, og det forsøger vi at handle efter. Under valgkampen var det meget vigtigt, at det ikke kun var mig, der var i interviews eksempelvis.

Uffe Elbæk fortæller, at over sommeren har han forsøgt at holde sig helt væk fra mediesøgelyset for at skaffe mere omtale til sine partikolleger.

- Hvis man kigger på medieudklip fra denne sommer, vil man kunne se, at jeg ikke har været med en eneste gang. Til gengæld har en som Rasmus Nordqvist (blandt andet erhvervsordfører, red.) været meget fremme, siger Uffe Elbæk.

- Det er noget, vi arbejder meget med. Vi vil gerne skubbe det næste led frem, så det er vi meget bevidste om.

Partilederen giver samtidig en løftet pegefinger til journalisterne. En stor del af den manglende spalteplads til de øvrige partimedlemmer skyldes i høj grad medierne, mener han.

- Under valgkampen ville vi gerne have haft nogle af de andre mere frem, men der var en tendens til, at du og dine kolleger altid kun vil snakke med Uffe, Uffe, Uffe. Vi håber, at det lykkes, for vi er altså ni medlemmer af Folketinget, siger han.

Ud over Uffe Elbæk, Rasmus Nordqvist, og de førnævnte folketingsmedlemmer tæller AL's folketingsgruppe også Josephine Fock, Ulla Sandbæk og Rene Gade.

/ritzau/

Dagens Gossip