Alternativet udskyder opstilling af omstridt folketingskandidat

- Kære alle. Vi har begået en fejl.

Sådan indleder Alternativet en meddelelse om, at den kontroversielle Mohammad Sabah Ahmad endnu ikke bliver kandidat for partiet, da han ikke lever op til vedtægterne.

Østjyllands Storkreds valgte søndag fem folketingskandidater, men det viser sig, at to af de kandidater, herunder Mohammad Sabah Ahmad, havde ikke været medlem i tre måneder, som reglerne foreskriver.

- Vi er kede af, at kandidaterne - og særligt Mohammad - skulle igennem det her. Det siger vi undskyld for - også til alle jer medlemmer, der mødte op og stemte på kandidaterne, siger Birgit Hageneier, der er kredsformand for Østjyllands Storkreds, i en pressemeddelelse.

Mohammad Sabah Ahmad blev tirsdag omtalt i medierne, blandt andet fordi han i tre dage i 2014 var talsmand for den omstridte Grimhøjmoske, og fordi han som teenager stod bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

Valget annulleres nu, og der indkaldes i Østjyllands Storkreds til et nyt opstillingsmøde i nærmeste fremtid.

- Opstillingsmødet vil tidligst blive afholdt, når alle de kandidater, der stillede op forleden, har været medlem i tre måneder. Vi opfordrer dem naturligvis til at stille op igen, siger Birgit Hageneier.

Alternativet undskylder fejlen med den begrundelse, at det er en organisatorisk fejl i et endnu ungt parti.

- Alternativet er et ungt parti med kun to-et-halvt år på bagen, så vi er en bevægelse, der i høj grad baserer sig på frivillige aktivister, der påtager sig et stort ansvar.

- Det betyder så desværre, at vi i det her tilfælde ikke har haft den organisatoriske robusthed, som vi kunne ønske os, siger Maj Baltzarsen, formand for Alternativets hovedbestyrelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip