Alternativet udskyder opstilling af omstridt folketingskandidat

- Kære alle. Vi har begået en fejl.

Sådan indleder Alternativet en meddelelse om, at den kontroversielle Mohammad Sabah Ahmad endnu ikke bliver kandidat for partiet, da han ikke lever op til vedtægterne.

Østjyllands Storkreds valgte søndag fem folketingskandidater, men det viser sig, at to af kandidaterne, herunder Mohammad Sabah Ahmad, ikke havde været medlem i tre måneder, som reglerne foreskriver.

- Vi er kede af, at kandidaterne - og særligt Mohammad - skulle igennem det her. Det siger vi undskyld for - også til alle jer medlemmer, der mødte op og stemte på kandidaterne, siger Birgit Hageneier, der er kredsformand for Østjyllands Storkreds, i en meddelelse.

Mohammad Sabah Ahmad havde været medlem af Alternativet i halvanden uge, da han søndag blev valgt som folketingskandidat.

Tirsdag blev han omtalt i medierne, fordi han i tre dage i 2014 var talsmand for den omstridte Grimhøjmoske, og fordi han som teenager stod bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet.

Men valget annulleres nu, og der indkaldes i Østjyllands Storkreds til et nyt opstillingsmøde i nærmeste fremtid.

I onsdagens udgave skrev Ekstra Bladet, at opstillingen var sket i strid med reglerne, men det afviste Alternativet dengang med den begrundelse, at der er "en rimelig flad, demokratisk kultur" i partiet.

Men i modstrid med den udmelding er der nu alligevel begået en fejl, og kandidaturet trækkes derfor tilbage.

Ifølge Alternativet er det en organisatorisk fejl i et endnu ungt parti.

- Alternativet er et ungt parti med kun to-et-halvt år på bagen, så vi er en bevægelse, der i høj grad baserer sig på frivillige aktivister, der påtager sig et stort ansvar.

- Det betyder så desværre, at vi i det her tilfælde ikke har haft den organisatoriske robusthed, som vi kunne ønske os, siger Maj Baltzarsen, formand for Alternativets hovedbestyrelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip