Alternativet vil fordobles til næste folketingsvalg

Det nyeste parti i folketingssalen, Alternativet, er ikke bleg for at sætte en ambitiøs målsætning for næste folketingsvalg.

Alternativet sigter således efter at lande på minimum 9,9 procent af stemmerne, når danskerne inden for fire år igen skal sætte kryds ved et folketingsvalg.

- Ved det næste folketingsvalg er vores målsætning at få mindst 9,9 procent af stemmerne. Vi skal ligge på Svaneke-niveau, siger politisk leder Uffe Elbæk.

9,9 procent var stemmeprocenten for Alternativet i Svaneke på Bornholm, hvor partiets første sommergruppemøde i disse dage afholdes.

Det svarer cirka til en fordobling af partiets resultat ved folketingsvalget i juni, hvor 4,8 procent af danskerne stemte på Alternativet.

- Hvis vi kan få 9,9 procent af stemmerne i Svaneke, hvorfor så ikke i resten af Danmark?, spørger Uffe Elbæk retorisk.

Dermed indleder Uffe Elbæk og Alternativet deres Ud i Danmark-strategi, der betyder, at Alternativet - som ellers er blevet opfattet som et storbyparti - nu vil fokusere på skabe vækst i provinsen.

- Vi vil ud i landet og vise flaget. Og det er lige meget, om det så er Hvide Sande, Thisted eller Maribo, fortæller Uffe Elbæk.

Han skal i den kommende tid på en busturné i de egne af landet, som ser ind i en fremtid med "afvikling frem for en udvikling".

- Hvis vi skal lykkes med seriøst at gennemføre en bæredygtig omstilling, så skal hele Danmark involveres.

Det skal ifølge partiet munde ud i en "land- og bypolitik" i efteråret.

Tidligere på sommeren var Alternativet med til at sikre regeringen et flertal, da en genindførelse af boligjobordningen blev vedtaget. En forudsætning for Alternativets stemmer var, at genindførelsen skulle skubbes i en mere grøn og miljøvenlig retning.

Og netop aftalen med boligjobordningen er et eksempel, som Alternativet gerne vil have flere af i fremtiden, forklarer Uffe Elbæk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip