Alvorlig anklage: Jyske Bank beskyldes for hjælp til skatteflugt

Skrevet af admin

04/11/2013

Mest læste i dag

En ansat i Jyske Bank i Schweiz foreslår, at en dansker skal flytte til England, etablere selskab i Gibraltar og bankkonto i Schweiz for at eliminere skatten af kommende millionindtægter.

Det viser skjulte optagelser med en kunde i en dokumentar om skattely, der bliver sendt mandag aften på DR, skriver Politiken.

- I princippet kan du holde det hele skattefrit. Så vidt jeg kan se. Så kan det ikke fås billigere, siger Jyske Banks rådgiver til det skjulte kamera.

Kunden er en journalist, som af DR er udstyret med en dækhistorie om millionindtægter fra et nyudviklet produkt.

Afsløringerne om Jyske Bank - landets tredje største bank - bringer det store erhvervsliv ind i kredsen af rådgivere, som er under mistanke for at hjælpe danskere med at undgå at betale skat. Jyske Bank afviser alle anklager.

- Vi rådgiver ikke om skatteunddragelse, siger direktør Jens Lauritzen, Jyske Banks chef for private banking i Europa til Politiken.

Han mener, at DR manipulerer.

- De har lavet 11 timers skjulte optagelser. Ud af det bruger de 10 minutter. Vi tager dyb afstand fra både deres metode og fra slutresultatet, siger Jens Lauritzen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF), som har fået afsløringerne refereret af Politiken, er vred over det fremlagte.'

- Hvis det, jeg hører, er korrekt, så afslører det jo desværre, at nogen har en afsporet forståelse af, hvad man må og ikke må rådgive om. Og at den form for rådgivning ser ud til at række ind i velrenommerede virksomheder og brancher, siger han til Politiken.

Flere eksperter vurderer, at statskassen mister fra tre til fem milliarder kroner hvert år, fordi danskere putter penge i skattely.

/ritzau/