Alvorstunge blå partiledere tror på ren V-regering

Flere partiformænd i blå blok lægger nu for alvor op til, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, må danne regering alene.

På vej ind til forhandlinger med Løkke på Christiansborg fredag aften siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at forhandlingerne mest sandsynligt ender med en ren Venstre-regering - uden Dansk Folkeparti.

- Nu har vi haft forhandlinger i mange dage, og det ser ikke ud til, at der kommer et grundlag, så Dansk Folkeparti kan gå i regering.

- Det er mest realistisk, at der bliver dannet en Venstre-mindretalsregering, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han opfordrer samtidig Lars Løkke Rasmussen til at trække en streg i sandet nu, så Folketinget kan komme i gang med blandt andet at rette op på besparelserne i sundhedsvæsnet og styrke politiet i lyset af terrorangrebene i Frankrig og Tunesien:

- Vi skal se at få fart over feltet. Vi skal have dannet en regering, så vi kan komme i gang med de politiske opgaver, som venter, siger Kristian Thulesen Dahl.

Alle fire partileder i blå blok er samlet på Christiansborg i det, der ligner et sidste forsøg på at skabe grundlag for en flerpartiregering.

Også i blå bloks mindste parti, De Konservative, har man dog tilsyneladende opgivet troen på, at Lars Løkke Rasmussen kan få andre blå partier med i sin regering.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ender med en ren Venstre-regering, siger Søren Pape Poulsen:

- Det kan godt ende sådan, hvis man læser avis og lytter til, hvad der bliver sagt. Så mon ikke det ender sådan, siger Søren Pape Poulsen.

På vej ind til mødet fastslog Lars Løkke Rasmussen, at han forventer, fredagens møde bliver det sidste, hvor alle partier i blå blok samlet forhandler regeringsdannelse. Det kunne tyde på, at afgørelsen for alvor nærmer sig.

Løkke åbner dog døre på klem for møder med enkelte partier. Om udsigten til en ren Venstre-regering siger Lars Løkke Rasmussen:

- Det må vi se. Det mandat partierne har givet mig, er at danne en regering med mig i spidsen. Hvis det ender med at være en regering med Venstre alene, så skal det være på et grundlag, hvor regeringen er handlekraftig og kan manøvrere, siger Løkke og tilføjer:

- Det kan ikke nytte noget, at regeringen binder sig op på en mandat, der er så snævert, at den ikke kan lave politik med andre end de fire partier i blå blok.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip