Alvorstunge blå partiledere tror på ren V-regering

Flere partiformænd i blå blok lægger nu for alvor op til, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, må danne regering alene.

På vej ind til forhandlinger med Løkke på Christiansborg fredag aften siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at forhandlingerne mest sandsynligt ender med en ren Venstre-regering - uden Dansk Folkeparti.

- Nu har vi haft forhandlinger i mange dage, og det ser ikke ud til, at der kommer et grundlag, så Dansk Folkeparti kan gå i regering.

- Det er mest realistisk, at der bliver dannet en Venstre-mindretalsregering, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han opfordrer samtidig Lars Løkke Rasmussen til at trække en streg i sandet nu, så Folketinget kan komme i gang med blandt andet at rette op på besparelserne i sundhedsvæsnet og styrke politiet i lyset af terrorangrebene i Frankrig og Tunesien:

- Vi skal se at få fart over feltet. Vi skal have dannet en regering, så vi kan komme i gang med de politiske opgaver, som venter, siger Kristian Thulesen Dahl.

Alle fire partileder i blå blok er samlet på Christiansborg i det, der ligner et sidste forsøg på at skabe grundlag for en flerpartiregering.

Også i blå bloks mindste parti, De Konservative, har man dog tilsyneladende opgivet troen på, at Lars Løkke Rasmussen kan få andre blå partier med i sin regering.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ender med en ren Venstre-regering, siger Søren Pape Poulsen:

- Det kan godt ende sådan, hvis man læser avis og lytter til, hvad der bliver sagt. Så mon ikke det ender sådan, siger Søren Pape Poulsen.

På vej ind til mødet fastslog Lars Løkke Rasmussen, at han forventer, fredagens møde bliver det sidste, hvor alle partier i blå blok samlet forhandler regeringsdannelse. Det kunne tyde på, at afgørelsen for alvor nærmer sig.

Løkke åbner dog døre på klem for møder med enkelte partier. Om udsigten til en ren Venstre-regering siger Lars Løkke Rasmussen:

- Det må vi se. Det mandat, partierne har givet mig, er at danne en regering under min ledelse. Hvis det ender med at være en regering med Venstre alene, så skal det være på et grundlag, som nyder en vis grad af opbakning blandt de fire blå partier.

- Det skal også være er et grundlag, jeg har en chance for at omsætte til virkelighed i det, jeg håber, bliver et samarbejdende Folketing.

Spørgsmål: Er det mest sandsynlige lige nu en ren Venstre-regering?

- Jeg står ikke her for at sætte odds på det. Jeg håber fortsat, at det mest sandsynlige er, at der kommer en regering under min ledelse. Og det kræver, at jeg selv vurderer, at det grundlag, jeg har arbejdet intenst på de seneste dage, kan blive omsat til resultater.

/ritzau/

Dagens Gossip