Alzheimerforeningen vil have uddannelse i demens

Det vurderes, at omkring 85.000 af danskerne er demente, men i 2040 vil det tal være næsten fordoblet til 155.000, viser undersøgelser ifølge Alzheimerforeningen. Og på plejehjemmene har mellem 60 og 80 procent af beboerne sygdommen, lyder vurderingen.

»Derfor må det være et minimumskrav, at personalet på plejehjem har en relevant sundhedsfaglig uddannelse og en teoretisk uddannelse i demens, som de er i stand til at omsætte i det praktiske arbejde,« siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen, til Jyllands-Posten og slår fast, at alt for meget personale, som arbejder i aften- og nattetimerne og i weekenderne, ikke har tilstrækkelig uddannelse.

Han peger på, at vores svenske naboer er gået foran med krav om, at plejehjemsansatte har en teoretisk ballast om demens.

Hos socialminister Annette Vilhelmsen (SF) finder man sympati for ønsket om mere uddannelse.

»Jeg så meget gerne, at personalet er så velkvalificeret og uddannet som muligt,« siger Annette Vilhelmsen til Jyllands-Posten.

Hun vil dog ikke lægge sig fast på konkrete initiativer endnu.

»Nu skal jeg lige se på det, som Alzheimerforeningen kommer med. Men det er godt, at der er opmærksomhed på det, og så er det svært at sige, at der ikke skal være ekstra uddannelse på området,« siger ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip