Amagerbankens tidligere formand er sigtet i konkurssag

Skrevet af admin

29/10/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere bestyrelsesformand i Amagerbanken, advokat Niels Erik Nielsen, er blandt de personer med tilknytning til den krakkede bank, som er sigtet for overtrædelser af straffeloven i forbindelse med bankens konkurs. Det oplyser DR Nyheder.

- Sigtelsen er en fuldstændig afskrift fra den advokatrapport, der kom i marts 2012. Jeg synes, at det er bemærkelsesværdigt, at ingen siden har kontaktet os, siger Niels Erik Nielsen til DR Nyheder.

Han henviser til advokatundersøgelsen lavet i 2012, der slog fast, at der var grundlag for at gøre den tidligere ledelse ansvarlig for dens forsøg på at redde banken med risikable valutaspekulationer i blandt andet schweizerfranc.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale Bagmandspolitiet, har onsdag rejst sigtelser for overtrædelse af straffeloven og lov om finansiel virksomhed mod i alt 11 personer med tilknytning til konkursen i Amagerbanken i februar 2011.

Niels Erik Nielsen tager dog sigtelsen forholdsvis roligt.

- Vi har forhørt os hos landets skarpeste advokathjerner og har fået at vide, at vi kan tage det helt roligt, siger han.

I forbindelse med krakket af banken i 2011 er de 11 tidligere topfolk i banken sigtet for i 2009 og 2010 ikke at have grebet ind og forhindret, at Amagerbanken led et tab på 394 millioner kroner som følge af valutaspekulationerne.

Og det er netop schweizerfrancene, der nu ligger til grund for sigtelsen, fortæller Niels Erik Nielsen.

- Sigtelsen handler om schweizerfranc og kun om dem, siger han til DR.

/ritzau/