Amanda Knox-appel for Italiens højesteret

Den i dag 26-årige amerikanske kvinde var i 2007 udvekslingsstuderende i den italienske universitetsby Perugia, hvor hun delte lejlighed med Kercher fra Surrey i England og to andre unge kvinder. En dag i november blev den britiske pige fundet dræbt af utallige knivstik i lejligheden. Blandt andet var halsen skåret over.

Ifølge anklagerne var der tale om en sexleg mellem Kercher, Knox, hendes daværende kæreste, italienske Raffaele Sollecito, og Rudy Guede fra Elfenbenskysten, som er i gang med at afsone en 16-årig dom for drabet, som han blev dømt for tilbage i 2008.

Amanda Knox og Sollecito blev begge kendt skyldige og dømt for mordet i 2009. Knox nåede at sidde fire år i fængsel, inden hun i 2011 blev frikendt for anklagerne ved en appeldomstol, som vurderede, at beviserne, som pegede på hende, ikke kunne bruges, fordi efterforskningen af mordet havde været mangelfuld. Især skulle de retsmedicinske beviser have været fyldt med fejl.

I marts besluttede Italiens højesteret så at omstøde appelrettens frikendelse af Knox og Sollecito og genåbne sagen. Årsagen til, at man kører en ny appelsag, er ifølge The Guardian, at der i den første appelsag var »talrige mangler, modsigelser og en indlysende fraværende logik«.

Amanda Knox har gennem begge retssager vedholdende stået ved sin uskyld, og vælger i denne omgang at følge sin ret til ikke at møde op i retten.

»Jeg er bange for at tage tilbage,« sagde hun i et interview med CNN i maj.

»Jeg vil ikke tilbage i fængsel.«

Hun har også stålnakket holdt fast i - blandt andet i sine erindringer, der blev udgivet i 2012 - at anklagernes bud på et motiv om en sexleg, der løb af sporet, er helt ubegrundet.

»Ingen har nogensinde påstået, at jeg nogensinde har taget del i seksuel afvigende adfærd. Ingen af mine bofæller, ingen af mine venner, ingen af de personer, der kendte mig der. Det her kommer kun fra anklagemyndigheden,« sagde hun til CNN i maj.

»Jeg snørede mig ikke ind i læder eller bar en pisk. Det har jeg aldrig gjort. Jeg har aldrig deltaget i et orgie. Aldrig nogensinde,« sagde Knox.

Hvis højesteretsdomstolen kender hende skyldig, kan hun appellere afgørelsen endnu en gang. Fastholdes hendes skyld, kan Italien bede USA om at få hende udleveret til afsoning. Men det er endnu ikke sikkert, hvordan amerikanske myndigheder vil forholde sig i den situation.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip