Ambassaden hjælper anholdt dansker i Libanon

Det fortæller Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Borgerservice og Kommunikation i Udenrigsministeriet.

»Det skete i sidste uge, og ambassaden er i kontakt med de libanesiske myndigheder. Jeg kan ikke komme nærmere ind på omstændighederne, eller hvad baggrunden er for anholdelsen, da vi har tavshedspligt i de her personsager,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Derfor kan Ole Egberg Mikkelsen heller ikke fortælle, hvad den anholdte hedder, hvor gammel han er, eller hvor i Danmark han kommer fra.

Men han kan fortælle, hvad den danske ambassade i Libanon gør for at assistere den anholdte.

»Det, vi gør i fængslingssager, er at aflægge besøg hos de danskere, der bliver fængslet i udlandet. Vi yder konsulær bistand, som blandt andet består i, at vi formidler kontakt til en lokal advokat, hvis der skal køres en straffesag. Så er det jo vigtigt, at man som fængslet dansker har en lokal advokat, der kan bistå én. Vi kan også bistå med kontakt til familie og pårørende, hvis der er et ønske om det,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Anholdelsen af den danske statsborger falder sammen med, at den libanesiske avis An-Nahar søndag 11. august bragte en historie om, at en dansker med palæstinensisk baggrund sammen med to andre blev bremset i at udføre et selvmordsangreb i Libanon natten til lørdag. Men Udenrigsministeriet vil hverken be- eller afkræfte, at de to ting skulle have noget med hinanden at gøre.

»Det har vi ingen oplysninger om,« siger Ole Egberg Mikkelsen.

Han oplyser, at Udenrigsministeriet har cirka 100 sager med danskere, der bliver anholdt i udlandet, om året

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Dagens Gossip