Ambassadør i Jakarta: Ingen danskere er kommet til skade

Skrevet af admin

14/01/2016

Mest læste i dag

Det er en anspændt stemning, der præger den indonesiske hovedstad, Jakarta, lige nu.

Det fortæller den danske ambassadør i Jakarta, Casper Klynge, til Ritzau, efter at en række eksplosioner har ramt byen.

- Der er en masse usikkerhed om, hvor det har fundet sted, hvor mange der er skadet, og hvem der står bag, siger han.

- Vi ved lige nu, at der er sted mellem seks og ti dræbte, og at angrebet formentlig har fundet sted i ét område af Jakarta, hvor et antal gerningsmænd har angrebet med både granater og håndvåben.

Ifølge flere udenlandske medier er eksplosionerne sket nær et indkøbscenter i byen og nær et FN-kontor. Fire militante, der skulle stå bag eksplosionerne, er døde.

Ifølge Casper Klynge er der formentlig 150-200 danskere i Jakarta, men ingen af dem skulle være kommet noget til.

- Vi har ingen oplysninger om, at der skulle være danskere, der er kommet til skade, men vi opfordrer selvfølgelig alle danskere til at holde sig væk fra offentlige steder og internationale caféer med videre, indtil der er overblik over situationen.

Det kommer ikke som en overraskelse, at sådan noget her kan ramme Jakarta, siger Casper Klynge, men det er overraskende, at eksplosionerne har ramt så centralt.

- Det, der føles anderledes, er, at man er gået efter et af de mest centrale og befærdede områder i Jakarta. Noget tyder på, at gerningsmændene har været efter et område, hvor der opholder sig flest mennesker.

Ifølge AFP har politiet nu genvundet kontrollen, og sikkerhedssituationen i byen er under kontrol.

- To angrebsmænd blev dræbt i en skudveksling med politiet, mens to andre var selvmordsbombere, siger landets vicepolitichef, Budi Gunawan, ifølge AFP.

I alt har seks eksplosioner ramt byen og mindst seks personer har mistet livet.

/ritzau/