Ambassadør: Ingen danskere på spansk dødstog

Der vides endnu ikke, om der er danskere eller andre udlændinge blandt de mange dræbte og sårede efter onsdag aftens voldsomme togulykke i Spanien.

Der er fortsat ingen meldinger om danske ofre eller tilskadekomne i forbindelse med aftenens voldsomme togulykke i udkanten af Santiago de Compostela.

Det siger den danske ambassadør i Spanien, Lone Dencker Wisborg, til Ritzau.

- Vi undersøger sagen, og vi er i direkte kontakt med de spanske myndigheder, der står for oprydningsarbejdet. Og der er på nuværende tidspunkt ikke oplysninger om danske tilskadekomne eller omkomne, siger hun.

Ambassadøren understreger, at man endnu ikke kan sige noget endeligt om, hvorvidt der var danskere om bord på det afsporede tog, der ifølge de foreløbige tal har kostet 77 menneskeliv og kvæstet omkring dobbelt så mange.

Toget var på vej fra Madrid, og var få minutter fra at nå stationen Santiago de Compostela, da det forulykkede.

Byen er et populært rejsemål for både spaniere og turister, der særligt i disse dage valfarter til byen for at deltage i en festival.

- Der skulle have været en festival i byen i dag - nu er det hele jo aflyst - og det er jo højsæson. Men om danske turister er i området og i givet fald i hvor stort omfang, har vi ikke nærmere kendskab til, siger Lone Dencker Wisborg.

Hun oplyser, at den danske konsul i området er på ulykkesstedet og følger situationen.

Ambassadøren fortæller, at ulykken har udløst chok og sorg i Spanien.

- Det er en sorgens dag i Spanien i dag. Det er den værste togulykke i mere end 40 år, og normalt siger man jo, at Spanien har et meget velfungerende tognet. Så det her er et hårdt slag for dem, forklarer Lone Dencker Wisborg.

Der var over 220 passagerer på det forulykkede højhastighedstog.

Ifølge flere spanske medier kan årsagen til ulykken skyldes, at toget kørte med alt for høj fart gennem et sving.

/ritzau/

 

Dagens Gossip