Ambassadør: Stolthed over politi gør franskmænd trygge

Skrevet af admin

10/01/2015

Dagens topnyheder

Franskmændene er stadig rystede lørdag efter terrorangrebene i Paris, men stoltheden over politiets arbejde i kampen mod terroristerne får franskmændene til at føle sig trygge. Selv med 17 dræbte og en mistænkt på fri fod.

Det fortæller den danske ambassadør i Frankrig, Anne Dorte Riggelsen, om stemningen blandt franskmændene i Paris, dagen efter at flere dages menneskejagt kulminerede i politiaktioner, hvor tre terrorister blev dræbt.

- Man kan sagtens fornemme alvoren, når man taler med franskmændene. De er stadig rystede, og det sidder i kroppen, siger Anne Dorte Riggelsen til Ritzau.

12 mennesker blev dræbt ved et angreb på satirebladet Charlie Hebdo i Paris onsdag, og en kvindelig politibetjent blev dræbt torsdag morgen i Paris.

To brødre med efternavnet Kouachi har erkendt i et interview midt under en gidselsituation fredag, at de trængte ind i Charlie Hebdos lokaler og begyndte at skyde for at hævne tegninger af profeten Muhammed.

Brødrene blev dræbt, da politiet stormede et trykkeri, de havde belejret fredag.

En 32-årig mand ved navn Amedy Coulibaly har erkendt at stå bag drabet på den kvindelige betjent. Han blev dræbt fredag, da politiet stormede et supermarked, hvor han havde holdt flere gidsler. Fire gidsler blev fundet dræbt.

Politiet søger fortsat efter den 26-årige Hayat Boumeddine, som er veninde med Amedy Coulibaly. Hun beskrives af de franske myndigheder som både bevæbnet og farlig, men det bekymrer tilsyneladende ikke franskmændene.

- Franskmændene fokuserer på, hvor fantastisk deres politi og myndigheder har reageret. Der er en stolthed over politiet ved mindehøjtideligheder, siger den danske ambassadør i Paris.

- Så selv om episoden sidder i kroppen, så er franskmændene trygge ved Republikken, fortæller Anne Dorte Riggelsen.

Den franske hovedstad Paris har været centrum for terrorangrebene, og det ses flere steder med afspærringer. Men ellers fortsætter franskmændene livet efter flere dages menneskejagt.

- I de konkrete kvarterer, hvor det er sket, der kan se det stadigvæk, men ellers så går livet videre i Paris, siger ambassadøren.

/ritzau/