Ambulance holder standby ved gidseldrama

En fange har taget en medfange som gidsel i det særligt sikrede fængsel på Københavns Politigård, og politiets forhandlere forsøger nu at få kontakt med gidseltageren.

- Vi har en gidselsituation mellem to indsatte, hvor den ene har taget den anden som gidsel, siger kommunikationsmedarbejder James Keiwe ved Københavns Politi til Ritzau.

James Keiwe oplyser, at det er en mand i 30'erne, der har taget en mand i 20'erne som gidsel.

Årsagen til den dramatiske situation er endnu ukendt, for eksempel er der ikke oplysninger om, hvad gidseltageren ønsker at opnå ved sin handling. Politiet forsøger at løse situationen gennem dialog med gidseltageren.

- Vores udgangspunkt er forhandling, og vi er i forhandlinger med gidseltageren for at finde ud af, hvorfor og hvad vi kan gøre for at afhjælpe situationen, fortæller James Keiwe.

Det er endnu uvist, om der er brugt våben eller lignende ved gidseltagningen. Ifølge ekstrabladet.dk har den 30-årige truet gidslet med en hjemmelavet genstand.

Politiet har dog tilkaldt aktionsstyrken, som er udstyret med tunge våben og er eksperter i anspændte situationer.

Forhandlingerne med gidseltageren varetages af en bredt sammensat forhandlergruppe, oplyser James Keiwe.

Alarmen om gidseltagningen kom mandag klokken 13.48.

Området ved politigården blev afspærret. Otto Mønsteds Gade bag politigården, hvor indgangen til fængslet ligger, er spærret i begge ender, og seks-otte betjente står rundt om.

En lægeambulance og en lægebil holder standby i den ene ende af afspærringen.

- Hvis der skulle ske et eller andet, er vi klar med det samme, siger James Keiwe.

Den 30-åriges advokat, Finn Walther Petersen, blev tilkaldt, men forlod området igen, fordi kan ikke kunne komme i kontakt med sin klient inde på politigården.

Fængslet på Københavns Politigård er et særligt sikret arresthus for stærke og voldelige fanger. Det har plads til omkring 25 fanger og er oprettet som led i bekæmpelsen af rockerkriminalitet.

Gidseltagningen er sandsynligvis sket under en gårdtur, men det er ikke endeligt bekræftet.

/ritzau/

Dagens Gossip