Ambulance ramt af sten fra gangbro: Politiet jagter nye gerningsmænd

Skrevet af Kirstine Petersen

06/09/2016

Dagens topnyheder

En familie blev mærket for livet, da en tysk mor blev dræbt, hendes barn fik skrammer, og faderen kom alvorligt til skade i august, hvor ukendte gerningsmænd smed fliser og sten ned fra en motorvejsbro mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg på Fyn.

Læs også: Politiet jagter gerningsmænd, der slog én ihjel med betonklods fra motorvejsbro: Ved du noget om disse sten?

Efterfølgende har den vanvittige "trend" med at smide sten og fliser efter intetanende bilister bredt sig til andre steder i landet, hvor lignende hændelser har fundet sted. 

Læs også: Nu igen: Lastbil ramt at sten kastet fra motorvejsbro

Læringskurven er dermed desværre også ret flad hos en gruppe af mellem tre og fem potentielle gerningsmænd, der mandag aften begik samme alvorlige forbrydelse; blot i Aalborg. 

- I går aftes, 5. september 2016 omkring kl. 20.30, blev der fra gangbroen over Humlebakken i Aalborg kastet en eller flere sten mod en ambulance, der kørte udrykning med en patient med hjertestop. En bil ført af en 69-årig kvinde blev også ramt, uden at der dog kom skader på hendes bil, lyder det fra ordensmagten i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi efterlyser nu gruppen af unge, der befandt sig på stedet:

- Dem vil vi naturligvis gerne tale med, så vi kan få afklaret deres rolle, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der også opfordrer eventuelle andre vidner til at henvende sig til politiet:

- Vi beder om offentlighedens hjælp, fordi vi vil have fat i gerningsmændene, så vi kan få den form for stenkast stoppet. Det er meget farligt, understreger han. 

Ambulancen, der blev ramt, fik en mindre bule i taget, bagerst på køretøjet, men det kunne selvsagt have endt meget værre. 

Ved du noget, så kontakt Nordjyllands Politi på telefon 114 hurtigst muligt. 

 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler: