Ambulance-selskab udlover kæmpe bonus for at få nye medarbejdere

Skrevet af admin

16/02/2016

Dagens topnyheder

Ambulanceselskabet Bios, der i 2015 overtog ambulancedriften i store dele af Region Syddanmark, prøver nu at lokke flere medarbejdere til ved at love bonusser og en del af overskuddet. Det skriver DR Fyn.

Ifølge DR Fyn vil Bios give 20 procent af overskuddet i 2017 til reddere, der har været ansat mindst 12 måneder samt give en velkomstbonus på 50.000 kroner til nye reddere.

- Det er særligt rettet mod de lokale syddanske reddere, som vi meget gerne vil have med om bord.

- Det er en økonomisk gulerod, som vi håber kan få nogle til at satse på en ansættelse hos os. Men vi skal også arbejde videre med at gøre vores interne systemer mere robuste, siger Morten Hansen, direktør i Bios, til DR Fyn.

Bios overtog første september 2015 ambulancedriften på Fyn og i Sydvest- og Sønderjylland. Det gjorde selskabet, da det vandt kontrakten fra Falck.

Selskabet og beslutningen er blevet voldsomt kritiseret, da Bios ikke har stillet med lige så mange ambulancer samt er blevet beskyldt for at være underbemandet.

I slutningen af oktober fortalte DR Syd, at Bios havde store huller i sin vagtplan, og at man var meget langt fra den krævede bemanding på 550 reddere til sine ambulancer.

Bios selv sagde på det tidspunkt, at man havde 400 reddere, men 3F udregnede ud fra pensionsindbetalinger, at der kun var omkring 270 ansatte.

- Der er tale om massivt overarbejde for at få vagtplanen til at gå op. Og nogle gange kan det ikke engang gå op med massivt overarbejde.

- Så jeg er nødt til at råbe vagt i gevær og rette henvendelse til Arbejdstilsynet og sige, at det her ikke foregår efter reglerne, sagde Jan Villadsen fra 3F transport på det tidspunkt til DR Syd.

Region Syddanmark fortalte, da Bios vandt kontrakten, at men kunne spare 52 millioner kroner om året det første fem år og 79 millioner kroner om året de sidste fem år af kontrakten.

/ritzau/