Amerikaner vinder British Open efter tremandsomspil

Amerikaneren Zach Johnson snuppede mandag aften titlen i den 144. udgave af majorturneringen British Open efter omspil på den legendariske St. Andrews-bane i Skotland.

Det var Johnsons anden majortitel i karrieren, men den første skal findes helt tilbage i 2007, hvor han vandt US Masters.

Derudover var en tredjeplads i PGA Championship hans bedste præstation indtil sejren på St. Andrews mandag, hvor finalerunden blev færdigspillet med en dags forsinkelse.

Fjerde og sidste runde blev en tæt affære i topstriden, hvor fem spillere helt til det sidste havde muligheden for at vinde British Open.

Zach Johnson, australieren Marc Leishman og sydafrikaneren Louis Oosthuizen var dog de stærkeste og endte alle i samlet 15 slag under par. Derfor skulle der fire omspilshuller til for at finde vinderen.

Her lagde Johnson ud med to birdies, og trods en bogey på tredje omspilshul vandt han omspillet ét slag foran Oosthuizen.

Sejren indbringer Johnson førstepræmien på godt 12 millioner kroner.

21-årige Jordan Spieth, som jagtede sit majorhattrick efter sejre i både US Masters og US Open tidligere i år, lignede også en mand på vej i omspil, da han med et fantastisk put på 16. hul spillede sig op på en delt førsteplads.

Men på det svære 17. hul indkasserede han en bogey, og så måtte han nøjes med en delt tredjeplads. Dermed missede han muligheden for at jagte den historiske grandslam (sejr i alle fire majorturneringer på et år, red.).

Amatøren Paul Dunne, som ellers lå på en delt førsteplads inden mandagens afsluttende runde, gik helt ned på finalerunden.

Han kom rundt i seks slag over par og faldt tilbage til en delt 30. plads.

Hverken Søren Kjeldsen eller Thomas Bjørn, som var de to eneste danskere i turneringen, klarede cuttet efter de to første runder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip