Amerikanere dominerer i British Open - Woods flopper

Skrevet af admin

17/07/2015

Dagens topnyheder

British Open er den eneste af de fire majorturneringer, der bliver spillet uden for USA og har derfor en høj status blandt europæiske golfspillere.

Ikke desto mindre er toppen af scoretavlen domineret af amerikanere efter torsdagens første runde i Skotland.

Dustin Johnson, der tidligere er blevet nummer to i British Open og aktuelt er nummer fire på verdensranglisten, gik første runde i syv slag under par og ligger alene i front.

Et slag dårligere ligger en gruppe af seks spillere på en delt andenplads. Det er blandt andet amerikanerne Robert Streb og Zach Johnson og sydafrikaneren Retief Goosen.

Yderligere et slag dårligere ligger tre amerikanere. Blandt dem er kometen Jordan Spieth, der har vundet årets første to majorturneringer, US Masters og US Open.

Spieth var fem under par halvvejs, men han måtte lave en birdie på sidste hul, før han kunne gå i klubhuset med samme score.

- Det var en dejlig måde at slutte af på. På enhver anden bane end St. Andrews ville mit drive have givet store, store problemer, siger Spieth, der to slag senere sænkede et birdie-putt på syv meter.

- Det var virkelig skønt at se det putt gå i hul, konstaterer han.

Det var dog ikke alle amerikanere, der var lige skarpe. Den tidligere verdensetter Tiger Woods gik første runde i fire slag over par og er delt nummer 139.

Det var et slag dårligere end Søren Kjeldsen, der er delt nummer 127. Til gengæld gik Thomas Bjørn første runde i to slag under par og er delt nummer 25.

/ritzau/