Amerikansk atletikdronning misser OL efter sprintnedtur

Skrevet af admin

11/07/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske atletikstjerne Allyson Felix' drøm om at vinde guld på både 200-meter og 400-meter ved OL i Rio næste måned blev søndag slukket.

Ved et udtagelsesstævne i Eugene i delstaten Oregon sluttede 30-årige Felix blot på fjerdepladsen i 200-meter-løbet. En distance hun ellers er forsvarende OL-mester på.

Hun kommer dog stadig med til OL, men kun på den dobbelte distance. Her vandt hun sikkert løbet ved stævnet i USA.

Allyson Felix er en af de mest vindende kvindelige atleter i atletikkens historie, og hun ligger inde med fire OL-guldmedaljer i forvejen.

I 2008 i Beijing vandt hun guld med USA på 4x400 meter stafet. I 2012 i London vandt hun guld individuelt på 200-meter samt guld med USA på 4x100 meter stafet og 4x400 meter stafet.

Hun har desuden også to OL-sølvmedaljer samt ni VM-guldmedaljer, hvoraf den første blev vundet tilbage i 2005.

Faktisk havde arrangørerne i Rio ændret atletikprogrammet for hendes skyld, så 200- og 400-meter-løbene ikke lå alt for tæt på hinanden. Men det er ligegyldigt nu.

Sæsonen har indtil nu været en stor skuffelse for Felix.

- Jeg er skuffet. Det var denne sæson, jeg havde arbejdet for, og derfor er det skuffende, at det slutter her, siger hun med henvisning til, at hun ikke har mulighed for at genvinde OL-guldet på 200-meteren.

Det er blandt andet en skade i anklen, der har gjort optakten besværlig for Allyson Felix.

/ritzau/