Amerikansk avis revser Zornigs dom for menneskesmugling

Skrevet af admin

12/04/2016

Mest læste i dag

Den amerikanske avis Washington Post leverer på deres forside tirsdag en hård kritik af Danmarks håndtering af flygtningekrisen.

I artiklen bliver fortællingen om, hvordan danskerne hjalp jøderne med at flygte under Anden Verdenskrig sat i kontrast til, at direktør for Huset Zornig, Lisbeth Zornig, er blevet dømt for menneskesmugling.

Hun og hendes mand Mikael Rauno Lindholm gav i september måned en syrisk flygtningefamilie et lift fra Rødbyhavn til Kastrup.

- Dem, der beskyttede jøder under Holocaust, eller som hjalp undertrykte med at flygte fra jerntæppet under Den Kolde Krig, rangerer højt i bevidstheden, skriver Washington Post.

- Men når det kommer til at hjælpe dem, der flygter fra det 21-århundredes konflikter på Europas trappetrin, gør Danmark alt for at udvise fjendtlighed overfor, står der videre.

Washington Post fremhæver, at Danmark har indrykket annoncer i libanesiske aviser for at informere om den strammere flygtningepolitik, som regeringen med hjælp fra dens støttepartier og Socialdemokraterne har gennemført.

Avisen pointerer blandt andet, at det er blevet muligt for dansk politi at konfiskere flygtninges værdigenstande, og at ventetiden for familiesammenføring er blevet sat op fra et år til tre år.

Washington Post har i artiklen interviewet Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofoed Poulsen om dommen, Lisbeth Zornig har fået.

- De her mennesker har brudt loven, siger DF-ordføreren til avisen.

- Menneskesmugling er ikke lovligt - uanset om det bliver udført af et togselskab eller private.

/ritzau/