Amerikansk betjent anholdt for at ville hjælpe Islamisk Stat

Amerikanske myndigheder har anholdt en betjent, der har arbejdet ved metroen i Washington. Betjenten er anklaget for at ville hjælpe Islamisk Stat. Det skriver Washington Post.

Det er ifølge avisen første gang, at et medlem af ordensmagten i USA er blevet sigtet for at hjælpe Islamisk Stat.

Betjenten er en 36-årig mand, der blev anholdt, da han mødte på arbejde onsdag morgen lokal tid. Han blev samtidig fyret.

På opfordring fra en FBI-agent, der arbejdede under dække, sendte betjenten sms'er med koder til taletidskort, som han troede skulle bruges af IS-krigere i Mellemøsten til kommunikation. Det fremgår af anklageskriftet.

Den anholdte betjent har været under opsyn af FBI siden 2010, hvor hans arbejdsplads tippede den føderale myndighed om mistænkelig adfærd.

Ifølge de amerikanske myndigheder har der på intet tidspunkt været fare for et terrorangreb.

I anklageskriftet kan man læse, at den 36-årige betjent har fortalt, at han i 2011 var i Libyen for at bekæmpe Muammar Gaddafi. Han har angiveligt også givet en kollega råd om, hvordan man rejser til Syrien.

Kollegaen var i virkeligheden en agent under dække. I den tro, at kollegaen var rejst til Syrien, hjalp den 36-årige betjent ham herefter med at købe et taletidskort.

Den anholdte har ifølge anklageskriftet flere gange fortalt agenter, at han som lille har tortureret dyr, tidligere har klædt sig ud som Islamisk Stat-bødlen "Jihadi John" og som nazist og samlet på nazi-samlerobjekter.

Desuden har han fremvist en tatovering af en tysk ørn på sin hals.

Agenterne, der har indsamlet disse informationer, har ifølge anklageskriftet ikke altid været under dække.

Selv om FBI aldrig har frygtet et angreb fra betjenten, er han ejer af flere skydevåben inklusiv russiske og egyptiske AK-47-automatvåben.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip