Amerikansk diplomat tilbageholdt af russiske myndigheder

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer. Det russiske udenrigsministerium har indkaldt den amerikanske ambassadør i Rusland, Michael McFaul, til at komme med en forklaring onsdag.

Den russiske efterretningstjeneste FSB hævder, at den tilbageholdte, der er medarbejder ved den amerikanske ambassade i Moskva, bar noget »særligt teknisk udstyr, nedskrevne instruktioner for at hverve en russisk borger og en stor sum penge«. Desuden fandt de russiske myndigheder angiveligt et brev, der nævner, at USA er villig til at betale 100.000 dollar til gengæld for visse tjenesteydelser.

Det er ifølge nyhedsbureauet AFP uvist, hvad der vil ske med den tilbageholdte amerikaner, men det er forventeligt, at han vil blive erklæret for uønsket i landet og beordret til at forlade Rusland inden for 48 timer.

Hændelsen sker på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Rusland og USA er spændt på grund af forskellige holdninger til borgerkrigen i Syrien.

Sagen med tilbageholdelse af en amerikansk medarbejder kan ses som en slags »tak for sidst« til USA, der i 2010 anholdt ti formodede russiske spioner. De blev senere udvist fra USA mod løsladelse af fire russiske borgere, der var fængslet under mistanke for at have spioneret for Vesten.

Den amerikanske diplomat er udleveret til den amerikanske ambassade i Moskva, der har afvist at kommentere beskyldningerne.

BNB/AFP

Dagens Gossip