Amerikansk embedsmand rejser til Nordkorea i appel for fængslet amerikaner

»På invitation fra regeringen i DPRK (Den Demokratiske Folkerepublik Korea, red.) vil specialudsendingen for nordkoreanske menneskerettighedsanliggender, Robert King, rejse til Pyongyang den 30. august på en humanitær mission med fokus på at sikre frigivelsen af den amerikanske statsborger Kenneth Bae,« lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters i erklæringen.

Robert King vil opfordre styret i Nordkorea til at benåde Kenneth Bae, så han kan få medicinsk behandling.

Familien til Kenneth Bae har tidligere oplyst, at hans helbred skranter alvorligt, og at han er blevet flyttet fra en arbejdslejr til behandling på et statshospital, da han angiveligt lider af en række helbredsproblemer, herunder hjerteproblemer og kronisk diabetes.

Den 45-årige amerikaner blev i maj måned fundet skyldig i undergravende virksomhed mod den nordkoreanske stat af højesteret. Han blev dømt til 15 års tvangsarbejde i en af Nordkoreas berygtede arbejdslejre, da højesteret fandt, at han brugte sin turistvirksomhed til at danne grupper, der ville afsætte det nordkoreanske styre.

Den amerikanske regering har opfordret til, at Kenneth Bae øjeblikkeligt løslades af humanitære årsager.

Forholdet mellem USA og Nordkorea er mildt sagt anstrengt. USA kræver, at diktaturstaten opgiver sit atomprogram, og Nordkorea har gentagne gange truet med at udslette USA fra jordens overflade.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip