Amerikansk fly nødlander efter pilot døde i cockpittet

Skrevet af admin

05/10/2015

Dagens topnyheder

Et amerikansk passagerfly måtte mandag foretage en nødlanding i delstaten New York, efter flyets kaptajn døde, skriver flere amerikanske medier.

Flyet, der var på vej fra Phoenix i Arizona til Boston, Massachusetts, fik besked på at lande i Syracuse, New York, da andenpiloten havde meddelt flyveledere på jorden, at kaptajnen havde brug for lægehjælp, rapporterer tv-stationen WBZ-TV i Boston.

En kabineansat, som er uddannet sygeplejerske, forsøgte at give kaptajnen førstehjælp, men var ikke i stand til at redde hans liv, skriver amerikanske medier.

Andenpiloten overtog styringen af flyet med 147 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord og landede sikkert i Syracuse.

Derpå blev en ny besætning sendt til Syracuse for at sørge for, at passagererne kunne komme videre til Boston, der ligger en lille times flyvning fra Syracuse.

Selskabet bag flyvningen, American Airlines, har endnu ikke oplyst, hvad der var årsag til kaptajnens død.

Louise Anderson, der var passager på flyet, siger til NBC News, at passagererne i første omgang ikke fik at vide, hvad der var sket. Først da den nye besætning kom, blev passagererne informeret om, at kaptajnen på deres oprindelige fly var død.

/ritzau/